Ultramaraton "Krvavi Uskrs" od Karlovca do Plitvica

31.03.2023.

07:58

Autor: HRT

Ultramaraton od Karlovca do Plitvica

Ultramaraton od Karlovca do Plitvica

Foto: HRT / HTV

U spomen na Josipa Jovića održava se 13. ultramaraton "Krvavi Uskrs" od Karlovca do Plitvica. Uz pripadnike veterana Specijalne policije Grom, prvi put sudjeluje i 27 polaznika Policijske škole "Josip Jović". Start je bio sinoć u 22 sata, a dolazak je planiran oko 11 sati.

- Prisjećamo se tih slavnih dana, prisjećamo se i prve naše hrvatske žrtve, viteza našeg, našeg brata, specijalca Josipa Jovića. Mi to radimo s ponosom. Cilj je, ajmo tako reći, da se to ne zaboravi, da naše mlade generacije znaju tko je Josip Jović, da se prisjete tih 90-ih godina kad smo mi bili mladi i kad smo išli čistim srcem, otvorenog uma, stvarati nešto veliko, rekao je Josip Slaćanin, predsjednik Udruge Specijalne policije "Grom".

- Očekujemo da će svi istrčati utrku i da će nas poslužiti vrijeme, rekao je Mario Puškarić, zamjenik načelnika Policijske škole "Josip Jović".

- Večeras sam posebno ponosan kad vidim polaznike policijske škole koja i nosi ime Josip Jović, s tim da je to još veća čast. Baš sam ponosan na sve njih, izjavio je Nikica Vrabac, sudionik ultramaratona.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!