ATP Umag pod budnim okom Stožera

19.07.2021.

21:36

Autor: Jasminka Kalčić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

default error photo

U Istri je trenutačno više od 200 tisuća gostiju. Mnogi su od njih u Umagu i okolnim mjestima. Jedan od zaštitnih znakova toga grada na zapadnoj obali Istre je i ATP teniski turnir, koji je počeo danas. Zbog tradicije ATP se ove godine uz mnogo truda organizatora ipak održava. No pod budnim okom Stožera, sve sigurnosne mjere dosljedno se provode. Tako bez Covid potvrde ulaska nema. 

- Covid putovnica može biti na mobitelu ili na papiru, naše će je osoblje očitati i unutra pustiti samo one sa zelenom Covid potvrdom, rekla je direktorica Izvršnog odbora Plava Laguna Croatia Open Umag Arlen Brozić.

Oni koji je nemaju, mogu na testnom mjestu na ulazu u ATP napraviti test i rezultat imati za pola sata. To će platiti 90 kuna. Ograničenja ima još.

- Pored navedenog mi smo se odlučili ove godine na jedno dodatno ograničenje, a to je da glazbeni dio i zabava, noćni život ograničimo na dva sata u noći, dodala je Brozić. 

Ljubitelji tenisa uza sva ograničenja ipak imaju meni za uživanje. Upravo je ATP iznjedrio vrhunske tenisače, bio odskočna daska i Ivaniševiću, Đokoviću, Nadalu.

- Ima puno mladih, novih imena koja će vrijediti zapamtiti i mislim da nastavljamo s tom našom tradicijom prepoznavanja tih mladih talenata na vrijeme, naglasio je direktor Plava Laguna Croatia Open Umag Tomislav Poljak.

Oni koji zbog ATP-a trljaju ruke turistički su radnici i ugostitelji.

- Mi dnevno imamo više od dvadeset tisuća gostiju što je u odnosu na lani fantastičan rezultat, poručio je direktor TZ-a grada Umaga Milovan Popović.

- Jako puno nam gosti dolazi ne samo iz Hrvatske i regije već i Italije i Slovenije koji prate tenis i rezerviraju baš u tome tjednu i jako smo zadovoljni, naglasio je ugostitelj Edi Prodan.

 - Naši turniri nisu toliko veliki kao vaš i zato dolazimo ovdje gledati naše tenisače kako igraju, istaknuo je Giancarlo Davoli iz Italije.

- Nas dvoje smo stari tenisači i doista uživamo doći pogledati vrhunski ATP u Umagu, spojimo sport i izvrsnu hranu i uživamo u oboje, poručio je Galiano Monterosso, Italija.

U lijepom vremenu i vrhunskome tenisu u Umagu svi koji dođu uživat će do kraja tjedna.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!