10:33 / 05.10.2018.

Autor: I.H./Hina

Umaška elita bacila oko na POS-ove stanove

-

-

Foto: - / -

Otkako su to objavili, na društvenim mrežama je otvoreno bojno polje i javno se kritiziraju kandidati s lsite.
Gradska uprava Grada Umaga pozvala je građane da jave ukoliko primijete da se na privremenoj listi za kupnju POS-ovih stanova nalaze osobe koje se ne bi trebale nalaziti, piše Glas Istre.

Otkako su to objavili, na društvenim mrežama je otvoreno bojno polje i javno se kritiziraju kandidati s lsite. O toj se temi žestoko raspravlja, a većina zaključuje da se socijalni program društveno poticane stanogradnje za najpotrebitije i najugroženije obitelji i mlade pretvorio u model jeftinog stjecanja materijalne koristi, odnosno nekretnine, za one kojima to nije prijeko potrebno.

Tako građani komentiraju imena podnositelja zahtjeva, njihove imovinske statuse i pohlepu. Naime, među podnositeljima su se našla jedva punoljetna djeca imućnih roditelja, osobe koje su dobro zbrinute u obiteljskim kućama,  djeca poznatih odvjetnika, liječnika, građevinara, vlasnika apartmana.

Iz uprave pozivaju građane da prigovore pošalju na adresu Grada Umaga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!