13:07 / 30.07.2019.

Autor: A.M./HRT

Umirovljenici ogorčeni zbog cijena jednodnevnih izleta u Malinsku

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Neki turistički gradovi višim su cijenama jednodnevnih izleta razljutili domaće umirovljenike.
Neki turistički gradovi višim su cijenama jednodnevnih izleta razljutili domaće umirovljenike. Primjerice, u Malinskoj je ove sezone cijena za parkiranje autobusa porasla s 300 na 1000 kuna, što je izazvalo i poskupljenje cijelog turističkog aranžmana.

O slučaju je obaviještena i pučka pravobraniteljica, kojoj su se umirovljenici požalili na diskriminaciju.

- Po meni je to atak mržnje na penzionere koji dolaze u Malinsku. Oni donesu hranu, ali i potroše puno. Piju kave, sladolede, pive, sve što im je potrebno, čak se i jede i ruča. Dolazim ovdje više od sedam godina, a nikada nje bilo nikakvih problema. Kad su uveli tih 300 kn za naplatu i to smo prihvatili. Iznenadilo nas je da su išli na 1.000 kuna, rekao je Ratomir Bošnjak, predsjednik Udruge studenata i roditelja.

Ističu da nisu oštećeni samo umirovljenici, već i studenti koji također dolaze na jednodnevni izlet autobusima. Iz Općine Malinska pak ističu da je pojedinačna karta skuplja za samo nekoliko kuna. Problem su, kažu, prijevoznici.

- Mi smo pučkoj pravobraniteljici odgovorili na sva njena pitanja, pa neka ona odluči. Jesu li umirovljenici nepoželjni u Malinskoj? Nipošto. Cilj je bio samo rasteretiti autobusno parkiralište na metodi ponude i potražnje, odnosno tržišne ekonomije koja vlada u Hrvatskoj zadnjih 30 godina. To o umirovljenicima je čista manipulacija, rekao je Robert Anton Kraljić, načelnik Općine Malinska-Dubašnica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!