Umirovljenici zajedno: Na poziv na suradnju iz HSU-a uzvratili uvredama

22.02.2023.

12:47

Autor: I.B./Hina

Umirovljenici zajedno

Umirovljenici zajedno

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Koalicija stranaka Umirovljenici zajedno poručila je kako im je na poziv na suradnju Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) uzvratila uvredama i porukama mržnje, što je ocijenila još jednim dokazom političke dezorijentiranosti vodstva HSU-a.

- Nevjerojatno koliko je frustrirajuće na vodstvo HSU-a djelovao uspješno okupljanje i početak zajedničkog djelovanja umirovljeničkih stranaka i udruga okupljenih oko zajedničke platforme Umirovljenici zajedno, priopćili su iz platforme.

Dodaju kako je reakcija HSU-a na uspješno okupljanje nešto "nezabilježeno u političkom životu Hrvatske i predstavlja politički 'pucanj u vlastitu glavu', licemjerje bez presedana i neviđeno bahaćenje".

- Kazati za sve nas da smo 'grupica kandidata za saborske fotelje' je samo još jedan dokaz potpune političke dezorijentiranosti vodstva HSU-a, stranke koja se protivno logici i zdravom razumu odrekla parlamentarnog statusa, poručili su.

Predsjedništvo HSU-a isključilo je u utorak Silvana Hrelju iz stranke zbog sudjelovanja na skupu Umirovljenici zajedno ocijenivši da se radi o "opskurnim" strankama i udrugama koje nose etiketu "lažnih umirovljenika i propalih političkih preslagivača".

Iz platforme odgovaraju kako je problem predsjednika HSU-a Veselka Gabričevića da s Hreljom "pored ili ispred sebe ne može do saborske fotelje, a to je po svemu sudeći jedino što Gabričevića zanima".

- Jedini koji svojim lažima pokušava provesti političku prevaru, obmanu i podvalu jest sam Gabričević, koji je na lažnim obećanjima da će pokrenuti ujedinjenje umirovljeničkih stranaka dobio povjerenje svojih članova kako bi postao predsjednik HSU-a, a sva njegova obećanja su trajala točno do proglašenja njega predsjednikom HSU-a, poručuju Umirovljenici zajedno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!