Umirujuće poruke sa sjednice Odbora za obranu

02.03.2022.

17:16

Autor: Hina/HRT

Sa sjednice saborskog Odbora za obranu

Sa sjednice saborskog Odbora za obranu

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Predsjednik saborskog Odbora za obranu Franko Vidović u srijedu je, nakon sjednice Odbora na kojoj se razmatralo stanje u Ukrajini, poslao umirujuću poruku hrvatskim građanima naglasivši da hrvatske službe obavljaju svoje zadaće.

- Mislim da je glavna poruka, koja treba izaći s tog sastanka, da naši građani mogu mirno spavati, izjavio je Franko Vidović. Naglasio je da hrvatske službe, Hrvatska vojska rade na sigurnosti i dobrobiti cijele Hrvatske i svih njezinih građana i obavljaju svoje zadaće.

Potvrdio je da je saborski Odbor za obranu na sjednici zatvorenoj za javnost razmatrao i stanje u susjedstvu, doticao se kompletnog prostora, uloge Hrvatske u NATO-u i EU-u, uz osvrt na stanje na zapadnom Balkanu.

- Što se tiče naše procjene, situacija je za sada u kompletu pod kontrolom, osim dijela koji se tiče Ukrajine, rekao je Vidović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!