Umjeren potres kod Belog Manastira jakosti 3,4 prema Richteru

05.01.2023.

07:36

Autor: Vijesti/Hina/HRT/V.G.

Umjeren potres kod Belog Manastira

Umjeren potres kod Belog Manastira

Foto: EMSC / Twitter

Umjeren potres, 3,4 prema Richteru, zabilježili su u četvrtak ujutro seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske 10 kilometara istočno od Belog Manastira.

Potres kod Belog Manastira zabilježen je jutros u 6 sati i 12 minuta.

Magnituda je iznosila 3,4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V stupnjeva EMS ljestvice, izvijestila je Seizmološka služba RH.

- Krevet se tresao, nestalo je struje - jedan je od komentara na stranici EMSC-a. 

Građane je uznemirio potres kojemu je epicentar bio 10 kilometara istočno od Belog Manastira, a osjetio se diljem Slavonije i Baranje, ali i u Mađarskoj.


- Snažna eksplozija, rekao bih detonacija, uslijed koje se dogodio onaj udar, trešnja prozora i vrata na obiteljskim kućama i kažem riječ je o neuobičajenom i neugodnom osjećaju i doživljaju za nas u Baranji, rekao je Vedran Kramarić, načelnik općine Kneževi Vinogradi.


- Ležala sam, budna sam bila. I samo sam osjetila kako je grunulo i zaljuljalo se i struje je nestalo, opisala je trenutak potresa Danka Tomić, Kneževi Vinogradi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!