08:46 / 24.03.2020.

Autor: M.M./HRT

Umjesto proljeća stigao snijeg

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iako nam je neki dan stiglo proljeće, Hrvatska se jutros probudila prekrivena bijelim prekrivačem.
Iako nam je neki dan stiglo proljeće, Hrvatska se jutros probudila prekrivena bijelim prekrivačem.Prema podacima DHMZ-a najviše snijega palo je na području Daruvara, čak 19 centimetara, zatim u Gospiću 15 cm, te Novoj Gradiški i Sisku 10 cm. U Zagrebu, na mjernoj postaji Maksimir, ima ga 2 cm, a na Zavižanu 18 cm.


Video: Drago Vukušić

Snijeg je jučer lepršao i Dubrovnikom. Temperature nisu bile ispod nule pa se nije zadržao, ali na kratko je ipak stvorio zimsku idilu. Zimski uvjeti trajat će do četvrtka, a u nekim dijelovima unutrašnjosti osim metle i lopate, bit će potrebne i ralice. Povremenog snijega bit će i mjestimice na Jadranu. 

Snijeg te mokri i skliski kolnici usporavaju promet u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici na snazi su zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!