16:01 / 04.10.2019.

Autor: Ana Bralić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Umjesto u dvorani, nastava tjelesnog - u školskom holu

-

-

Foto: - / -

Voda je kroz nedovršeno krovište prodrla u sportsku dvoranu, uništila dio parketa, namočila zidove. Pa se tjelesni do daljnjeg održava u holu, dvorištu ili učionici.
U šibenskoj Osnovnoj školi "Tin Ujević" nastava iz tjelesnog ne može se pohađati u školskoj sportskoj dvorani. Naime, zbog nadogradnje knjižnice šibenskoga Veleučilišta iznad dvorane prokišnjava krovište, pa je inspekcija zabranila korištenje dvorane.

-
Imamo zabranu ulaska u dvoranu zbog građevinskih radova nad dvoranom, odnosno, Veleučilište u Šibeniku gradi knjižnicu, ali naravno kasne radovi, nije dovršeno pa upada voda u dvoranu - objašnjava ravnatelj škole Vladimir Braica.

Krovište nad sportskom dvoranom trebalo je biti dovršeno još ovo ljeto.

- Limovi koji su bili potrebni da se ploča napravi naručeni su u srpnju, trebale su doći u roku 30 dana da se ploča završi do početka školske godine - kaže Vlado Vukelja, glavni nadzorni inženjer.

No, problemi s dobavljačem iz Austrije i kiša učinili su svoje. Voda je kroz nedovršeno krovište prodrla u sportsku dvoranu, uništila dio parketa, namočila zidove. Pa se tjelesni do daljnjeg održava u holu, dvorištu ili učionici.

- Nije baš neki veliki izbor, najbliža dvorana je tu nekih 500 metara, ali mislim da nema smisla, dok djeca odu i vrate se - više od pola sata je prošlo - kaže ravnatelj Braica.

Zbog sanacije  štete, Veleučilište je aktiviralo bankovno jamstvo izvođača radova. Pa će Šibenik, kao vlasnik i osnivač škole, iskoristiti situaciju i dodatnim sredstvima u potpunosti obnoviti dotrajalu podlogu u dvorani.

Novi dobavljač obećao je skoru isporuku limova, a čim krovište bude dovršeno, počinje obnova dvorane. Radovi bi trebali biti gotovi do kraja jesenskih praznika pa bi, nakon blagdana Svih svetih, šibenski školarci napokon trebali utrčati u svoju dvoranu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!