Umro Marijan Aladrović, bivši požeško-slavonski župan i gradonačelnik Pleternice

10.08.2023.

Zadnja izmjena 16:12

Autor: HRT/D.M./Hina

Marijan Aladrović

Marijan Aladrović

Foto: Dusan Mirkovic / PIXSELL

Bivši požeško-slavonski župan i bivši gradonačelnik Pleternice Marijan Aladrović iznenada je preminuo u 68. godini. Aladrović je preminuo u srijedu, u večernjim satima, objavio je Grad Požega na službenoj mrežnoj stranici.

Rođen je u Brodskom Drenovcu, općina Pleternica, a diplomirao je na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 1997. do 2001. bio je gradonačelnik Pleternice, a za požeško-slavonskog župana izabran je 2009. Od 2004. godine vodio je podružnicu Uprave šuma Požega.  


Njegov životni put bio je ispunjen istinskim domoljubljem, optimizmom i energijom kojom je pokretao sve oko sebe. Neka mu je laka hrvatska zemlja, naveo je Grad Požega. 

Plenković: Aladrovića ćemo pamtiti kao domoljuba, razboritog i odmjerenog čovjeka


Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je u četvrtak, u povodu smrti bivšeg požeško-slavonskog župana i gradonačelnika Pleternice Marijana Aladrovića, da će ga pamtiti kao domoljuba i razboritog i odmjerenog čovjeka.

Aladrovića će također pamtiti kao prvog neposredno izabranog požeško-slavonskog župana, istaknutog gospodarstvenika i stranačkog dužnosnika, istaknuto je u objavi HDZ-a na Facebooku.

- Obnašajući dužnosti gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća Pleternice, kao i župana i predsjednika Županijske skupštine Požeško-slavonske županije, ostavio je velik doprinos u političkom, društvenom i gospodarskom životu i razvoju te županije, istaknuto je u Plenkovićevu izrazu sućuti koji je uputio Aladrovićevoj obitelji.

Aladrović je iznenada preminuo u srijedu u 68. godini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!