Umro Milan Kolić, bivši gradonačelnik Gospića i Ličko-senjski župan

05.01.2023.

10:55

Autor: M.Š./Hina/HRT

Ivan Kolić

Ivan Kolić

Foto: Robert Fajt / CROPIX

U Gospiću je u 59. godini umro Milan Kolić, u četiri navrata gradonačelnik Gospića i jednom župan Ličko-senjske županije iz redova HDZ-a, utemeljitelj HDZ-a grada Gospića i dragovoljac Domovinskog rata.

Župan Ernest Petry (HDZ) je u svoje ime i u ime svih djelatnika Ličko - senjske županije rekao da svi osjećaju tugu jer su smrću Milana Kolića izgubili dobrog prijatelja, koji je kroz svoje dugogodišnje političko djelovanje ostavio dubok trag u svojoj sredini.

- Kao jedan od utemeljitelja HDZ ostat će nam u neizbrisivom i trajnom sjećanju, jer se još u veljači 1990. godine uključio u stvaranje nezavisne Republike Hrvatske, te se nesebično davao za boljitak građana grada Gospića i Ličko- senjske županije, ali će nam nedostajati i kao dobar čovjek koji se u mnogobrojnim životnim situacijama iskazao kao pravi prijatelj, rekao je Petry.

Kao dragovoljac se aktivno uključio u obranu Gospića u sastavu MUP-a RH 1991. godine. Od 1992. do 1997. bio je pripadnik 9. gardijske brigade "Vukovi". Završio je časničku školu, te je odlikovan s više vojnih odličja.

Za gradonačelnika Gospića biran je 1997., 2001., 2005. i 2009. godine, a 2013. godine za župana Ličko-senjske županije.

Rođen je 25. ožujka 1964. godine u Gospiću, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a stručni studij za nastavnika elektrotehničke struke na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Bio je oženjen i otac je troje djece.

Umro je nakon duge i teške bolesti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!