14:44 / 02.03.2020.

Autor: I.D./HINA

Umro novinar i fotograf Hrvoje Žučko

Foto: Steve Theaker/Pixabay

Foto: Steve Theaker/Pixabay

Foto: - / -

Od 1985. radio je kao novinar na tadašnjem Radio Zagrebu, a poslije na Radio Sljemenu i Hrvatskom radiju te televiziji Z3. Bio je prvi glavni i odgovorni urednik Foto agencije Hine.
Novinar i fotograf Hrvoje Žučko (62) umro je u ponedjeljak nakon dugotrajne borbe s teškom bolešću, doznaje se od njegove obitelji.

Žučko je diplomirao sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a paralelno je završio i studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Još kao gimnazijalac i student objavljivao je fotografije i tekstove u omladinskim i studentskim glasilima. Od 1985. radi kao novinar na tadašnjem Radio Zagrebu, a poslije na Radio Sljemenu i Hrvatskom radiju te televiziji Z3.

Paralelno s radom na radiju pisao je i fotografirao za Start, Studio, Vikend i Večernji list. Od važnijih reportaža radio je onu za Start o vađenju broda "Brigitta Montanari" te ekskluzivnu reportažu o studentskim nemirima u Parizu 1986.

Izlagao je svoje fotografije na Salonu mladih i Zagrebačkom salonu. Bio je prvi glavni i odgovorni urednik Foto agencije Hine (FAH) od veljače 1993. do kraja ožujka 1995., nakon čega radi u Europa press holdingu kao urednik fotografije u izdanjima Arena, Gloria, Mila. U foto redakciju Hine vraća se 2003. gdje najprije radi kao urednik redakcije, a nakon toga kao urednik u foto desku.

Žučko je bio vanjski suradnik na kolegiju Foto novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i bio je član Hrvatskog novinarskog društva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!