20:43 / 11.04.2022.

Autor: T.V./HRT/Hina

Umro ugledni hrvatski ginekolog Ivan Kuvačić

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Ilustracija / Pixabay

Ugledni hrvatski ginekolog, prof. dr. sc. Ivan Kuvačić umro je u četvrtak u 80. godini života te je pokopan u Zagrebu u krugu obitelji, doznaje se u ponedjeljak u Hrvatskoj liječničkoj komori.

Ivan Kuvačić rođen je 1942. u Splitu, gdje je završio Klasičnu gimnaziju, a Medicinski fakultet u Zagrebu. Nakon završetka Medicinskog fakulteta, doktor Kuvačić sa suprugom Olgom otišao je u Gospić u Liku gdje je napravio prve korake u liječničkoj praksi.

Sedamdesetih godina se vratio u Zagreb, specijalizirao ginekologiju i zaposlio se u Petrovoj bolnici gdje će ostati raditi više od tri desetljeća.

Ivan Kuvačić bio je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj u Zagrebu u razdoblju od 2001. do 2007., kada zbog navršenih 65 godina života prestaje obnašati tu funkciju. U Petrovoj je radio još dvije godine nakon čega odlazi u mirovinu.

 Bio je profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu te, među ostalim, predsjednik Hrvatskog društva za ginekologiju opstetriciju.

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić, koji je u to vrijeme radio u Petrovoj, kaže za Kuvačića da je plijenio "znanjem i osobnošću".

- Lijepo je bilo s njim raditi, imam samo dobre uspomene, izjavio je Ćorušić Hini vezano uz smrt prof. Kuvačića koji je cijelu svoju karijeru posvetio trudnicama, bebama i mladim majkama.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!