06:59 / 23.02.2018.

Autor: D.M./Hina

Unatoč problemima, zrakoplov za Bruxelles sigurno sletio

Foto: ilustracija, arhiva

Foto: ilustracija, arhiva

Foto: - / -

Iz CA poručuju kako sigurnost putnika i članova posade na tom letu ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, a piloti su striktno primijenili predviđenu operativnu proceduru.
Zrakoplov Croatia Airlinesa, koji je u četvrtak poslijepodne letio iz Zagreba u Bruxelles, imao je tijekom slijetanja teškoće prilikom izvlačenja nosne noge, no izvlačenje je uspješno obavljeno alternativnim postupkom, a zrakoplov s 58 putnika sigurno je sletio u briselsku zračnu luku u 18.13.

Tijekom pripremne faze za slijetanje u četvrtak na poslijepodnevnom letu OU4456 Croatia Airlinesa iz Zagreba u Bruxelles nastala je teškoća u postupku izvlačenja nosne noge zrakoplova Dash 8-Q400 pa se u skladu s propisanim operativnim procedurama pristupilo alternativnom postupku izvlačenja, što je uspješno obavljeno, priopćeno je iz te kompanije. Takve situacije, pojašnjavaju, uključuju preventivno obavještavanje odredišne zračne luke, što je također uobičajeno i točno propisano u civilnom zrakoplovstvu, te se slijetanje obavlja prema posebnoj proceduri.

Iz CA poručuju kako sigurnost putnika i članova posade na tom letu ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, a piloti su striktno primijenili predviđenu operativnu proceduru te je zrakoplov sigurno sletio u Bruxelles. Zrakoplov Dash 8-Q400 u postupku je utvrđivanja tehničkog statusa i trenutačno je povučen iz prometa. Posljedično je, napominju iz CA, otkazan povratni let OU4457 Bruxelles Zagreb, a putnicima s tog leta bit će pružena sva pripadajuća skrb u skladu s Europskom regulativom u vezi s pravima putnika u slučaju poremećaja u putovanju.

Croatia Airlines ispričava se svim putnicima zbog neplaniranog poremećaja u planiranom putovanju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!