15:14 / 21.12.2019.

Autor: HRT

Uobičajene blagdanske gužve na granici i na cestama

Arhivska fotografija (foto: Zarko Basic/PIXSELL)

Arhivska fotografija (foto: Zarko Basic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Zbog pojačanog priljeva vozila prema granicama i graničnih kontrola moguća su duža čekanja.
Pojačan je promet na svim glavnim cestovnim pravcima, na gradskim prometnicama i obilaznicama te graničnim prijelazima na ulasku u zemlju iz  Slovenije i izlasku prema Bosni i Hercegovini te Srbiji.

Tamara Marković
se javila s graničnog prijelaza Bregana, rekla je da se na Bregani trenutno ne čeka dugo, do 30 minuta, no tijekom dana se čekalo po nekoliko sati, a kolone su tijekom poslijepodneva bile duge nekoliko kilometara. Sada se čeka na ulazu u Srbiju i u Bosnu i Hercegovinu. U Hrvatsku je danas preko GP-a Bregana ušlo više od 63.000 putnika i 16.000 vozila, gužve su i na ostalim prometnicama i graničnim prijelazimaNa graničnim prijelazima Rupa i Pasjak zbog jake kiše i juga promet teče usporeno. Na Pasjaku se povremeno dulje čeka zbog sustavne kontrole državljana koji nisu u Europskoj uniji, a najviše se koriste tim prijelazom.

Za ulazak u Hrvatsku na graničnom prijelazu Rupa čekalo se oko jedan sat, dok se za izlazak iz Hrvatske ne čeka.

Zbog većeg priljeva vozila prema granicama i kontrola, moguća su dulja čekanja pa iz HAK-a državljanima Europske unije preporučuju da se koriste manjim graničnim prijelazima.

Vozači su nezadovoljni, neki su čekali i do 4 sata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!