22:13 / 09.12.2019.

Autor: HRT

Uoči 20. godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana

-

-

Foto: - / -

O ulozi prvog hrvatskog predsjednika u hrvatskoj povijesti i stvaranju neovisne hrvatske države govorili su bivši ministri, generali i suradnici.
Uoči sutrašnje 20. godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana - njegova lika i djela prisjetili su se u Hrvatskom generalskom zboru. O ulozi prvog hrvatskog predsjednika u hrvatskoj povijesti i stvaranju neovisne hrvatske države govorili su bivši ministri, generali i suradnici.

-
Kako god se to kome činilo, naravno svi mi imamo grešaka i dobrih stvari, ali koliki su kroz dugu povijest Hrvatske pokušali ostvariti samostalnu hrvatsku državu, a nije išlo. Shvatio je trenutak, bio je mudar, odabrao je dobru viziju, rekao je Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora.

- Nakon devet stoljeća država izgraditi hrvatsku vojsku iz temelja u neobično kratkom roku i potom s tom istom vojskom pobjediti u Domovinskom ratu je zaista veliko djelo i velika stvar, ističe Mirko Šundov, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

- Bez predsjednika Tuđmana ne bi imali ono što smo dobili ili bi dobili nešto sasvim drugo. Predsjednik Tuđman je temelj hrvatske države i njezine budućnosti. To je moj stav, kaže Luka Bebić, bivši predsjednik Hrvatskog sabora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!