Odluka o novom modelu odvoza otpada sutra na sjednici Skupštine

23.02.2022.

17:58

Autor: P.F./HRT

Odvoz komunalnog otpada

Odvoz komunalnog otpada

Foto: Dnevnik / HRT

Uoči sutrašnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine na kojoj je glavna točka odluka o odvozu otpada, koja je prošla javnu raspravu, oglasila se gradska oporba, ali i predsjednik Skupštine iz redova SDP-a Joško Klisović.

Iz HDZ-a ističu kako je skandalozno da se ovako važna odluka donosi po hitnom postupku te da je planirana usluga ispod razine koju zaslužuju građani koji plaćaju prirez 18%. SDP će pak tražiti izmjenu plana gospodarenja otpadom.

- Cijela rasprava o odvozu otpada svela se na to hoće li naši sugrađani ili neće krivo sortirati otpad i hoće li zbog toga biti penalizirani ili neće. Provođenjem odluke na ovaj način, upozoravamo Zagrepčanke i Zagrepčane, značajno će se povisiti cijena njihove usluge, rekao je Mislav Herman, zastupnik u Skupštini Grada Zagreba (HDZ).

- SDP se zalaže za jedan cjeloviti plan gospodarenja otpadom koji će biti moderan. Ovo što sada imamo već je vrijeme nagrizlo, smatra Joško Klisovićpredsjednik Skupštine Grada Zagreba (SDP).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!