17:17 / 16.01.2018.

Autor: HRT

Uoči puta u BiH predsjednica primila Bozanića i Eterovića

Foto: ilustracija (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Foto: ilustracija (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Kardinal Bozanić i nadbiskup Eterović poduprli su nastojanja hrvatske predsjednice da se dijalogom nastave rješavati sva otvorena pitanja sa susjednim državama.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je nadbiskupa zagrebačkog, kardinala Josipa Bozanića i papinskog nuncija u Njemačkoj, nadbiskupa Nikolu Eterovića, a tema razgovora bili su odnosi Crkve i države.

Predsjednica je tom prigodom zahvalila na potpori Svete Stolice u procesu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, čemu je posebice pridonio nadbiskup Eterović, priopćeno je iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske. Razgovarali su i o položaju Hrvata i Katoličke crkve u susjednim državama, s posebnim naglaskom na stanje u susjednoj BiH.

Kardinal Bozanić i nadbiskup Eterović poduprli su nastojanja hrvatske predsjednice da se dijalogom nastave rješavati sva otvorena pitanja sa susjednim državama, stoji na kraju priopćenja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!