Uprava za pomorstvo: Privremeni objekti na Žnjanu bili bi razlog oduzimanju koncesije

07.04.2023.

00:34

Autor: T.D./HRT/Hina

Žnjan

Žnjan

Foto: Miroslav Lelas / Pixsell

Uprava za pomorstvo resornog Ministarstva izvijestilo je da privremeni smještaj ugostiteljskih objekata i plažne opreme na Platou plaže Žnjan nije u skladu s Lokacijskom dozvolom i Studijom gospodarske opravdanosti i predstavljalo bi razlog za oduzimanje koncesije.

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević je u četvrtka navečer na svojoj Facebook stranici objavio preslik odgovora ravnateljice Uprave za pomorstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Nine Perko, na zamolbu iz tvrtke Žnjan d.o.o da iznese svoje mišljenje o mogućnosti privremenog smještaj ugostiteljskih modula i plažne opreme na području Žnjanskog platoa.

U odgovoru tvrtki Žnjan d.o.o. Perko je istaknula kako je ta tvrtka sukladno Ugovoru o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže Žnjan dužna izgraditi plažu prema izvršnoj Lokacijskoj dozvoli u opsegu i na način opisan u Studiji gospodarske opravdanosti.

Predloženi način korištenja predmeta koncesije ne bi bio u skladu s Lokacijskom dozvolom niti Studijom gospodarske opravdanosti, te bi predstavljao kršenje ugovornih obveza iz Ugovora o koncesiji i razlog az oduzimanja koncesije, navodi se u odgovoru kojeg je potpisala ravnateljica Uprave za pomorstvo Perko.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!