09:38 / 21.12.2021.

Autor: V.G./HRT

Urinirao po zgradi HDZ-a pa snimku objavio na društvenoj mreži

HDZ Bjelovar

HDZ Bjelovar

Foto: Damir Spehar / HRT

Policijski službenici Službe kriminalističke policije i Policijske postaje Bjelovar su dovršili kriminalističko istraživanje javno objavljene snimke uriniranja po zgradi jedne političke stranke u Bjelovaru te pisanja različitih komentara putem društvenih mreža koje su javno objavljene na portalima raznih novinarskih agencija.

- Naime, utvrđeno je da je 27-godišnjak iz okolice Bjelovara, kao korisnik profila koji je registrirao pod pseudonimom na jednoj društvenoj mreži, 15. studenog ove godine u vremenu od 13.15 do 13.50 sati s namjerom prouzročenja straha, te stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja na temelju razlike u političkom uvjerenju na javno dostupnim profilima nacionalnih i lokalnih novinarskih agencija objavljivao video snimku na kojoj urinira po fasadi zgrade u kojoj se nalaze poslovne prostorije jedne političke stranke u Bjelovaru, te neprimjerene, uvredljive i ponižavajuće komentare čime je povrijedio dostojanstvo građana koji imaju različito političko uvjerenje u odnosu na njegovo čime je počinio prekršaj iz članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, stoji u priopćenju policije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!