14:47 / 09.06.2021.

Autor: Vijesti u 17/IMS/M.Š./HRT

Uručena pick-up vatrogasna vozila

Ante Sanader

Ante Sanader

Foto: HTV / HRT

U Zagrebu je uručeno prvih 17 - od planiranih 58 - pick-up vatrogasnih vozila koja odlaze u sve dijelove Hrvatske. Riječ je o kontingentu nabave preko 130 vozila za vatrogasne potrebe.

Sve skupa je vrijedno 27 milijuna kuna, a financirano sredstvima Vlade.

Sljedeći četverogodišnji ugovor sklopljen između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice vrijedi oko 130 milijuna kuna.

- Idemo u novi program 130 milijuna za otprilike 100tinjak novih vatrogasnih šumskih vozila koja će biti isporučena u sljedećoj godini i na taj način smo zaokručili nekih 400 vozila u ove 3-4 godine i to je ono najznačajnije, rekao je predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader.

- Prvi puta ovako nešto se dodijeljuje na ovom području, znači sa razine države, tako da nam je svaka pomoć dobrodošla i time pospješujemo uspješnost svoga rada, izjavio je zamjenik zapovjednika Područne vatrogasne zajednice Ogulin Mladen Žilić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!