15:49 / 29.04.2022.

Autor: Hina/HRT

Uručeni ključevi za 21 stan u vukovarskom Sajmištu

Vlasnicima uručeni ključevi stanova u Vukovaru

Vlasnicima uručeni ključevi stanova u Vukovaru

Foto: HTV / HRT

U vukovarskoj gradskoj četvrti Sajmište svečano su uručeni ključevi i ugovori novim vlasnicima 21 stana u višestambenoj zgradi koja je izgrađena u sklopu Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.


- U posljednjih godinu dana zbrinuli smo u Vukovaru oko 200 obitelji. Prije nekoliko mjeseci dodijelili smo desetak stanova u Vukovaru, a dodjeljujemo i kadrovske stanove na ovome području. Na ovaj način potičemo demografiju i dovodimo život u ovo mjesto, rekao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek.


Hanžek je objasnio da je riječ o sedmom pokrenutom projektu u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Hrvatskoj, kojemu je cilj ima osigurati trajno stambeno zbrinjavanje za 21 obitelj iz najranjivijih kategorija povratnika i izbjeglica, a realizirao ga je upravo Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje.


Projekt je vrijedan 1,3 milijuna eura, a financira se donatorskim sredstvima iz Fonda Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja Razvojne banke Vijeća Europe u visini od 68% te uz nacionalno sufinanciranje u visini od 32% ukupne vrijednosti projekta.


- Jučer smo bili i u Iloku i idemo u novi veliki program, a riječ je o suzbijanju energetskog siromaštva. U sklopu toga programa u cijelosti ćemo obnoviti više od 370 zgrada na područjima posebne državne skrbi, kazao je Hanžek na svečanosti u Vukovaru.


Svečanosti su nazočni bili i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te veleposlanik Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Haakon Blankenborg te drugi uzvanici. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!