08:46 / 10.07.2020.

Autor: I.D./IMS/HRT

Uručeni ugovori o dodjeli sredstava Hrvatske zaklade za znanost

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na natječaju "Upravljanje zaraznim bolestima uzrokovanim koronavirusima te društvenim i obrazovnim aspektima pandemije", za 11 projekata odobreno je financiranje.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom uručivanju ugovora o dodjeli sredstava Hrvatske zaklade za znanost po natječaju "Upravljanje zaraznim bolestima uzrokovanih koronavirusom te društvenim i obrazovnim aspektima pandemije (IP-CORONA-20202-04)".

Riječ je o 14 milijuna kuna vrijednom natječaju koji je raspisan 30. ožujka za financiranje istraživanja koja stvaraju novo i unapređuju postojeće znanje o zaraznim bolestima uzrokovanim koronavirusima te društvenim aspektima pandemije.

Među 96 projekata - financiranje je odobreno za njih 11, koji su dobili i visoke ocjene međunarodnih recenzenata. Uz predsjednika Vlade bit će ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Tom prigodom ministrica obrazovanja - osvrnula se na svoj skori odlazak iz Vlade, upitana - zna li možda tko će je naslijediti?

- To vam nije pitanje za mene! To je pitanje za nekog drugog. Ja zahvaljujem svima vama koji ste pratili sektor u ovom periodu. Ipak su znanost i obrazovanje bili u fokusu u ovom periodu. Ja sam uvjerena da smo napravili dobre rezutate. Zahvalila bih se svom timu i svima na podršci, a sve ovo što je dalje, nije u mojoj ingerenciji i neću se time baviti, poručila je Divjak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!