20:52 / 07.10.2020.

Autor: HRT

Uskok i HDZ imaju poruku za Grmoju

-

-

Foto: - / -

Odgovori na Grmojine tvrdnje da je premijer utjecao na odbacivanje prijave oko afere u MVEP-u i vezano za osnivanje saborskog povjerenstva.
Uskok je, odgovarajući na prozivke Mostovog saborskog zastupnika Nikole Grmoje da je premijer Andrej Planković utjecao na odbacivanje prijave oko navodne afere u Ministarstvu vanjskih poslova, priopćio da odbačaj prijave "nije rezultat ničijeg pritiska".

- Rješenje o odbačaju kaznene prijave vezane za navodne nepravilnosti u radu Ministarstva vanjskih i europskih poslova, o kojem je ponovno svoje neutemeljeno mišljenje izrekao zastupnik u Hrvatskom saboru, nije posljedica ničijeg pritiska niti utjecaja već je utemeljeno isključivo na rezultatima provedenih izvida, odnosno utvrđenom činjeničnom stanju, što je detaljno i obrazloženo, objavio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

- To što isti zastupnik u Hrvatskom saboru nema uvid u spis posljedica je propisanih zakonskih i poslovničkih odredbi što mu je vrlo dobro poznato, dodaje Uskok. Iz Uskoka podsjećaju da je ta institucija, postupajući po kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja, proveo izvide tijekom kojih je pribavio sve relevantne podatke i cjelokupnu dokumentaciju te da "izvidima nije utvrđena osnovana sumnja u počinjenje prijavljenih kaznenih djela, kao niti bilo kojeg drugog kaznenog djela".

Navode i da je Grmoja, ne spominjući ga poimence, dosad višekratno ponovio te i nadalje ponavlja niz neutemeljenih zaključaka i kritika na rad Uskoka, a potom i DORH-a, "namjerno diskreditirajući postupanje provedeno na odredbama relevantnih zakona i odluku donesenu na temelju tih zakona".

HDZ: Isfrustrirani gubitnik Grmoja je mitraljez s ćorcima

HDZ je Nikolu Grmoju opisao kao "mitraljez s ćorcima", isfrustriranog gubitnika i osobu koja "Lupa k'o Maksim po diviziji, reagirajući na njegov istup vezan uz zahtjev saborske oporbe za osnivanjem istražnog povjerenstva. Iz HDZ-a u objavi dodaju "da nabujale frustracije zacijelo leže i u činjenici da Most od 2017. godine naovamo hametice gube sve izbore u Metkoviću, gradu u kojem je nastao".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!