09:13 / 21.12.2018.

Autor: HRT

Uskok navodno ispitao Milijana Brkića

Foto: Milijan Brkić/Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Milijan Brkić/Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Afera SMS se vodi protiv bivšeg policijskog informatičara Franje Varge, a obuhvaćen je i Brkićev kum Blaž Curić, koji je do uhićenja bio vozač ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.
U istrazi afere SMS, USKOK je prošlog tjedna ispitivao potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića u svojstvu svjedoka, javlja Jutarnji list.

Informacija o Brkićevu svjedočenju potvrđena je na ovotjednom istražnom ročištu na Županijskom sudu u Osijeku prilikom produženja istražnog zatvora Vargi i Curiću. Ispostavilo se, naime, da su u odnosu na Curića već ispitani svi predviđeni svjedoci, a jedan od njih bio je i Brkić.

Jutarnji navodi da je bilo riječi o Brkićevom odnosu s Franjom Vargom i korištenju određenih Varginih usluga te o Brkićevoj komunikaciji kako s Vargom, tako i s Blažom Curićem u tjednu Vargina uhićenja.

Karamarko dao iskaz USKOK-u vezano za aferu 'sms'

Jandroković: Afera SMS još nije razriješena


Podsjetimo, informatičar Franjo Varga osumnjičen je da je izradio lažnu SMS prepisku prema kojoj je tadašnji glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan prije objave prvostupanjske presude - tražio od suca da osudi Zdravka Mamića. U svom  iskazu Uskoku, prema navodima medija, Varga je govorio i o suradnji s bivšem predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, zamjenikom Milijanom Brkićem, ali i nekadašnjim vlasnikom Argokora Ivicom Todorićem te s predsjedničinim savjetnikom Galićem koji je, navodno povezao Vargu i Karamarka.

Zbog sumnje da je Vargi dojavio da je pod istražnim mjerama i da mu se sprema uhićenje, u istražnom je zatvoru i Blaž Curić, vozač potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića te kum zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!