USKOK odbacio kaznene prijave protiv Tomaševića zbog novog modela s otpadom

19.03.2023.

10:16

Autor: Hina/HRT/V.G.

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: Robert Anic / Pixsell

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) odbacio je ovaj mjesec kaznene prijave Trpimira Majcana i Jadranke Krišković protiv Tomislava Tomaševića, Luke Korlaeta i Davora Vića u vezi s provođenjem odluke o novom modelu prikupljanja i naplate otpada.

- Prijave su podnesene u rujnu i listopadu prošle godine tvrdeći da su počinjene nezakonitosti u provođenju Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja otpada na području Grada Zagreba. USKOK je u rješenju o odbacivanju kaznenih prijava naveo da je javna nabava vrećica za miješani komunalni otpad od strane Zagrebačkog holdinga u skladu s odlukom Gradske skupštine Grada Zagreba, istaknuli su u nedjelju iz Gradske uprave.

Majcan, koji je zajedno s Krišković podnio kaznenu prijavu, do restrukturiranja Zagrebačkog holdinga prošle godine radio je kao direktor kvalitete u Čistoći, a trenutačno je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava (HDZ-HSLS-HS).

Prijave su podnesene pod optužbama za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, a USKOK ih je odbacio uz argument kako nema osnovane sumnje da su Tomašević, Korlaet i Vić počinili prijavljeno kazneno djelo ili neko drugo kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!