Uskok optužio skupinu krijumčara migranata

22.07.2022.

10:08

Autor: HRT/Hina

Sa zgrade USKOK-a u Zagrebu

Sa zgrade USKOK-a u Zagrebu

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Uskok je podigao optužnicu protiv petero hrvatskih, dvojice srpskih i jednog bosanskohercegovačkog državljanina koje sumnjiči da su u šest navrata iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku nezakonito prebacili najmanje 61 migranta.

Četvorica organizatora za krijumčarenje su primili najamanje 28.700 eura, objavio je Uskok.

Tužiteljstvo tvrdi da je zločinačku organizaciju okupio prvoosumnjičeni krajem veljače u Zagrebu, nakon što je s nepoznatim osobama iz inozemstva dogovorio nezakonito provođenje stranaca preko granice za najmanje 600 eura po osobi.

Migrante koji su granicu prelazili iz BiH preuzimali su na području Topuskog i Gline, vodili ih do Zagreba, a potom do Kraljevca na Sutli u blizini hrvatsko-slovenske granice.

Uskok sumnja da su optuženici migrante preuzimali na granici s BiH te ih prevozili do Zagreba i smještali u kući navodnog organizatora krijumčarskog lanca. Od tamo bi ih ponovno preuzimali i prevozili do dogovorenog mjesta, kažu u tužiteljstvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!