16:58 / 12.03.2020.

Autor: Hina/I.Z.

Uskok optužio trojicu kradljivaca automobila

Foto: Dragutin Santosi/PIXSELL, arhiva

Foto: Dragutin Santosi/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Prema optužnici, trojica okrivljenika dogovorili su se da će krasti automobile i dovoziti ih te sakrivati u garaži nakon čega će ih zajedno rastavljati i prodavati demontirane dijelove.
Uskok je podigao optužnicu protiv Rolanda Kveštaka i dvojice pomagača zbog krađe četiri automobila koja su potom rastavljali i prodavali u dijelove te 'zaradili' preko 300.000 kuna.

Prema optužnici, trojica okrivljenika za koje je Uskok naveo samo inicijale, dogovorili su se da će Kveštak (48) i Ž. D. (42) krasti automobile i dovoziti ih te sakrivati u garaži u vlasništvu D. G. (28), nakon čega će ih zajedno rastavljati i prodavati demontirane dijelove.

Tako su od 12. studenog 2018. do 24. srpnja 2019. ukrali četiri automobila, od kojih je jedan pronađen i vraćen vlasniku, dok su preostala tri rastavili i prodali. Pritom su nezakonito 'zaradili' 310.000 kuna, tvrdi tužiteljstvo.

Uskok je u optužnici, koju je nakon istrage podigao pred zagrebačkim Županijskim sudom, predložio produljenje istražnog zatvora za Kveštaka i Ž. D.

Kveštak se do sada u više navrata povezivao s organiziranim krađama automobila i protiv njega su se godinama zbog toga vodili sudski postupci.

Nakon gotovo desetogodišnjeg suđenja sredinom studenog 2018. na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen je na tri godine zatvora zbog organiziranja grupe koja se bavila krađama automobila deset godina ranije.

Kveštak je pred sudskim vijećem tada priznao optužbe, rekao kako mu je žao i da se kaje te da nakon ovih nedjela više nije dolazio u sukob sa zakonom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!