11:44 / 29.10.2021.

Autor: Hina/HRT/D.D.

Uskok podigao optužnicu protiv dvojice Bugara zbog šverca 37 kilograma marihuane

Uskok podigao optužnicu protiv dvojice Bugara zbog šverca marihuane

Uskok podigao optužnicu protiv dvojice Bugara zbog šverca marihuane

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Uskok je, nakon provedene istrage, pred osječkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv dvojice Bugara starih 41 i 24 godine zbog krijumčarenja 37 kilograma marihuane koja je otkrivena u studenom 2020. godine na graničnom prijelazu u Iloku.

Uskok je priopćio kako okrivljenicima stavlja na teret da su od početka 2019. do 2. studenog 2020. u Bugarskoj, Srbiji i drugim državama, u zajedničko djelovanje povezali više nepoznatih osoba iz Bugarske, Srbije, Albanije i drugih zemalja zbog nabave, prijevoza i preprodaje velikih količina marihuane unaprijed dogovorenim kupcima na ilegalnom tržištu članica EU.


Tužiteljstvo je preciziralo da je 41-godišnjak pribavio automobil na kojem su u podvozju napravljene preinake za skrivanje droge nakon čega je, zajedno s 24-godišnjakom, preuzimao u Bugarskoj i Srbiji marihuanu koju su tijekom 2019. i 2020. prevozili do dogovorenih odredišta na Malti i drugim državama EU.


Uskok nastavlja da su 41-godišnjak i 24-godišnjak 1. studenog 2020. preuzeli 37,45 kilograma marihuane zapakirane u 52 paketa koju su, zajedno s drugim nepoznatim osobama, sakrili u posebno preinačeno dvostruko dno prepravljenog automobila i potom se uputili unaprijed dogovorenom rutom preko Srbije i Hrvatske u pravcu zapadne Europe rad isporuke droge unaprijed dogovorenim kupcima.


Droga je, dodaje Uskok, pronađena 2. studenog 2020. prilikom carinske kontrole i pretrage na graničnom prijelazu Ilok. Uskok je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika.     

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!