14:12 / 30.07.2020.

Autor: I.Z./Hina

Uskok podigao optužnicu protiv sedmero krijumčara ljudi

Foto: Marko Prpic/PIXSELL, arhiva

Foto: Marko Prpic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Uskok je precizirao da je prvookrivljeni 31-godišnjak dogovorio s nepoznatom osobom iz BiH preuzimanje i prijevoz stranaca kroz teritorij Hrvatske za 175 eura po osobi.
Uskok je danas podignuo optužnicu protiv sedmoro hrvatskih državljana koji su od 21. veljače do 7. ožujka preko državne granice u šest navrata navodno prebacili 40 stranaca i za to primili 6300 eura.

Optužnica, podignuta pred Županijskim sudom u Zagrebu, tereti dvojicu 31-godišnjaka, dvojicu 24-godišnjaka, 32-godišnjaka, 35-godišnjaka i 21-godišnjakinju koji su se radi nedozvoljenog prebacivanja stranaca povezali s nepoznatom osobom iz Bosne i Hercegovine.

Uskok je precizirao da je prvookrivljeni 31-godišnjak dogovorio s nepoznatom osobom iz BiH preuzimanje i prijevoz stranaca kroz teritorij  Hrvatske za 175 eura po osobi.

Ostalih šestero okrivljenika tereti se da su prevozili strane državljane ili vozili kao prethodnica kako bi uočili i izbjegli policijske ophodnje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!