USKOK pokrenuo istragu protiv četvorice preprodavača droge

14.07.2022.

18:39

Autor: V.K./HRT/Hina

Pokrenuta istraga

Pokrenuta istraga

Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

Uskok je pokrenuo istragu protiv četvorice osumnjičene da su na ilegalnom tržištu preprodali najmanje 527 grama marihuane, 52 grama kokaina, 926 tableta MDMA i 974 grama amfetamina, čime su zaradili gotovo 90 tisuća kuna koje su međusobno podijelili.

Tužiteljstvo je preciziralo da su osumnjičeni 29-godišnjak, dvojica 26-godišnjaka i 32-godišnjak, dok Ravnateljstvo policije ističe kako je riječ o izuzetno kompleksnom istraživanju koje su proveli krapinsko-zagorski policajci, a u kojem su članovi zločinačkog udruženja pokazali veliki stupanj međusobne organiziranosti kriminalnih aktivnosti.

Uskok sumnja da je 29-godišnjak, u razdoblju od zasad neutvrđenog dana 2021. godine do 13. Srpnja 2022., na području Bistre i Krapinsko-zagorske županije, povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike i druge zasad nepoznate osobe radi stjecanja "znatne nepripadne materijalne koristi", kontinuiranom nabavom, prijevozom, držanjem te daljnjom prodajom većih količina raznih vrsta droga.

Prema Uskokovim sumnjama, 29-godišnjak je nabavljao veće količine kokaina, amfetamina, MDMA, heroina i marihuane koju je skrivao i skladištio, a potom predavao dvojici 26-godišnjaka na čuvanje. Prema dogovoru, dvojica 26-godišnjaka su drogu sakrivali i čuvali te su je prodavali kupcima prema uputama 29-godišnjaka kojem su prosljeđivali od kupaca dobiveni novac.

Uz to, Uskok sumnja da je 29-godišnjak zadužio 32-godišnjaka za pronalazak kupaca na području Krapinsko-zagorske županije koji su preko 32-godišnjaka naručivali drogu koju su im potom isporučivali 32-godišnjak i dvojica 26-godišnjaka.

Ravnateljstvo policije je priopćilo da je riječ o kraku istraživanja u kojem su provedene dokazne radnje na više lokacija na krapinsko-zagorskom, zagrebačkom i primorsko-goranskom području, pri čemu je ukupno pronađeno osam kilograma marihuane, 41 kilogram amfetamina, 88 litara amfetaminskog ulja, 2,9 kilograma kokaina, 38 grama tableta MDMA, 6,5 mililitara ulja konoplje, nekoliko konzumiranih jointa, jedna lovačka malokalibarska puška, jedan pištolj, digitalne vage, drobilice, mobiteli te više od 80.000 kuna.

Uskok je izvijestio da su četvorica protiv kojih je danas pokrenuta istraga na ilegalnom narkotržištu prodali najmanje 527 grama marihuane, 52 grama kokaina, 926 tableta MDMA i 974 grama amfetamina, čime su zaradili 89.325 kuna koje su međusobno podijelili.

Policija dodaje da su četiri hrvatska državljana uhićena i predana pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu Uskoku koji je izvijestio da im je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio istražni zatvor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!