Uskok: Policajac iz Belišća zadržao više od 831 tisuće kuna od naplaćenih kazni

01.04.2022.

13:03

Autor: M.M./HRT/Hina

Uskok: Policajac iz Belišća zadržao više od 831 tisuće kuna od naplaćenih kazni

Uskok: Policajac iz Belišća zadržao više od 831 tisuće kuna od naplaćenih kazni

Foto: Tomislav Miletic / Pixsell

Uskok je pokrenuo istragu protiv 55-godišnjeg policajca iz Policijske postaje Belišće zbog osnovane sumnje da je od 2013. do 2021. zadržao za sebe više od 831 tisuće kuna od kazni naplaćenih u prekršajnim postupcima.

Tužiteljstvo je priopćilo da je 55-godišnji policajac od 1. siječnja 2013. do 26. ožujka 2021. u Belišću, Valpovu i Osijeku, kao policijski službenik Policijske postaje Belišće zadužen za preuzimanje novčanih kazni, predaju novca u Državni proračun RH i za evidentiranje potvrda o naplaćenim kaznama, preuzeo 1,9 milijuna kuna od kojih je za sebe zadržao najmanje 831.178 kuna.

Kako bi prikrio nezakonite radnje, okrivljenik je u službene evidencije MUP-a unio neistinite podatke o naplaćenim iznosima novčanih kazni i vremenu njihove naplate, odnosno neistinite podatke o zaduženju obrascima za prekršajne kazne.

Također, prilikom redovitih godišnjih inventura u razdoblju od 2013. godine do 2020. godine, okrivljenik je u liste Inventure robe unio neistinite podatke o stanju zaliha obrazaca i svojim potpisom ovjerio unijete podatke.

Potom je i sačinio završne Zapisnike o provedenim inventurama s neistinitim podacima o ukupnoj naplati i zalihama obrazaca te takvu dokumentaciju predočio članovima inventurnog povjerenstva, koji su ih, ne sumnjajući u istinitost navedenih podataka, svojim potpisom ovjerili, priopćio je Uskok.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!