13:07 / 16.01.2020.

Autor: V.K./Hina

Uskok ponovno priveo načelnika Škabrnje Nediljka Bubnjara

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uskok je ponovno priveo načelnika općine Škabrnja Nediljka Bubnjara, potvrdio je glasnogovornik Uskoka Sergej Abramov.
Uskok je ponovno priveo načelnika općine Škabrnja Nediljka Bubnjara, potvrdio je glasnogovornik Uskoka Sergej Abramov.

-
Još uvijek ne možemo ništa reći o razlozima privođenja, u toku dana znat će se više i javnost ćemo izvijestiti priopćenjem, kazao je Abramov.

Uskok je, kako je priopćeno u lipnju prošle godine, podigao optužnicu protiv načelnika općine Škabrnja Nediljka Bubnjara (53) i njegove bivše zamjenice Kristine Erlić (34), koje sumnjiče za zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava. Na taj su način, prema tvrdnjama tužiteljstva, oštetili općinu Škabrnja i prisvojili ukupno gotovo 900.000 kuna.

Bubnjara je Uskok optužio da je od siječnja 2008. do ožujka 2009. u više navrata sačinio i ovjerio putne naloge u kojima je neistinito naveo da je riječ o službenim putovanjima.

No, tužiteljstvo tvrdi da su to bila privatna putovanja na koja je Bubnjar vodio i druge osobe koje nisu radile u općini. Ti krivotvoreni putni nalozi poslužili su mu za isplatu dnevnica i pravdanje troškova goriva, hotelskog smještaja i hrane, koji su za njega i druge osobe plaćeni općinskom karticom. Riječ je o ukupno 65.000 kuna.

Drugom točkom tereti ga se da je od lipnja 2013. do rujna 2017. oštetio općinski proračun za nepunih 640.000 kuna. Prema optužnici, Bubnjar je u više navrata poslovnom karticom općine i virmanima s općinskog računa podizao novac koji je koristio za svoje potrebe.

Osim toga, poslovnom karticom općine u više je navrata platio privatne troškove u ugostiteljskim objektima, trgovinama, na benzinskim postajama
Bubnjarova nekadašnja zamjenica Kristina Erlić također se tereti da je s računa općine Škabrnja od siječnja 2015. do siječnja 2017. višekratno virmanima podigla novac, oko 172.000 kuna, koji je koristila za osobne potrebe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!