12:05 / 16.05.2018.

Autor: D.M./M.M./Hina

USKOK preuzima istragu mailova Martine Dalić

-

-

Foto: - / -

DORH aferu prati od objave prvih spornih e-mailova, a istražuje i sadržaj dokumentacije, odnosno SMS-ova, koje su mu proslijedili HHO i Ured predsjednice.
Nakon dvije kaznene prijave koje su zbog afere "Hotmail" protiv bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić podnijele stranke Slobodna Hrvatska i Živi zid, slučaj preuzima Uskok, neslužbeno se doznaje u Državnom odvjetništvu.

Prijave su podnesene zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, no kako se u njima u sumnju dovodi postupanje državne dužnosnice njihove će navode istražiti Uskok, a tom specijaliziranom dijelu državnog odvjetništva potom će, vrlo vjerojatno, biti prebačen i cijeli slučaj Agrokor.

Državno odvjetništvo, kako se doznaje, aferu prati od objave prvih spornih e-mailova, a istražuje i sadržaj dokumentacije, odnosno SMS-ova, koje su Državnom odvjetništvu proslijedili HHO i Ured predsjednice Republike. U rasvjetljavanje afere hotmail uz državno odvjetništvo i policiju koja analizira sporne poruke uključena je i SOA, čiji je čelnik ranije potvrdio da daju punu potporu policiji i Državnom odvjetništvu koje treba dati konačni lijek.

Božinović: Policija provjerava sve relevantne dokumenate iz afere Hotmail

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da policija provjerava i analizira sadržaj svih relevantnih dokumenata vezanih uz aferu Hotmail i aktivnosti tzv. grupe Borg.

Božinović je kazao da ne može govoriti što policija konkretno radi, ali da radi u koordinaciji s Državnim odvjetništvom te da provodi sve radnje koje policija treba provoditi. Dodao je i da policija radi na temelju zahtjeva Državnog odvjetništva te da provjerava i analizira sadržaj svih relevantnih dokumenata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!