13:58 / 21.05.2021.

Autor: Hina/HRT

Uskok: Referentica prebacila 974.000 kuna općinskog novca na vlastite račune

Uskok je pokrenuo istragu protiv 50-godišnje referentice

Uskok je pokrenuo istragu protiv 50-godišnje referentice

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Uskok je pokrenuo istragu protiv 50-godišnje referentice Općine Generalski Stol koju se sumnjiče da je s općinskog žiro-računa u 1789 navrata prebacila na svoje tekuće račune 974.000 kuna.

Tužiteljstvo je preciziralo da je 50-godišnjakinja, od 22. kolovoza 2008. do 21. listopada 2019., kao referentica za društvene i opće poslove u odjelu za upravne djelatnosti Općine Generalski stol, sa žiro-računa općine putem aplikacije elektroničkog bankarstva isplaćivala općinski novac na veći broj svojih tekućih računa otvorenih u različitim bankama.

Referentica je, dodaje Uskok, kroz 1789 različitih transakcija na svoje račune isplaćivala novac iz općinskog proračuna namijenjen programu sufinanciranja u poljoprivredi, jednokratne novčane pomoći te naknade s područja socijalne skrbi.

Uz to, sumnja se da je referentica radi prikrivanja tijeka novca lažno prikazivala kako je općinski novac iskorišten za predviđenu namjenu te da je pri ispisivanju računa kao primatelje naknade lažno navodila različite fizičke i pravne osobe. Potom je, nadodaje Uskok, lažne izvatke predavala u računovodstvo općine radi knjiženja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!