17:25 / 08.01.2021.

Autor: Vijesti u 17/IMS/M.Š./HRT

Uskoro i dodatne mobilne kućice na raspolaganju

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Premijer Andrej Plenković sastao se s predstavnicima hotelijera koji su pogođenim područjima donirali 120 mobilnih kućica.
Hotelske kuće dosad su za područje Sisačko-moslavačke županije donirale 125 mobilnih kućica, a u petak se na sastanku u vladi s predstavnicima hotelijera i turističkih udruženja razgovaralo o nabavci dodatnih kućica.

Premijer Andrej Plenković nakon sastanka je zahvalio hotelskim kućama na donaciji 125 mobilnih kućica koje su već dopremljene u Sisačko-moslavačku županiju te rekao da se danas razgovaralo o dodatnim kućicama koje bi se mogle dati na raspolaganje.

➡️ Posljedice potresa - najnovije informacije

- Njih bi država nabavila kroz Ministarstvo turizma, Ministarstvo gospodarstva i Robne zalihe i u što skorijem roku ih transferirala na područje Sisačko-moslavačke županije, kako bi se brojnim unesrećenim ljudima osigurao privremeni smještaj, izjavio je Plenković.

Razgovore o konkretizaciji i trijaži postojećih mobilnih kućica koje su na raspolaganju na hrvatskoj obali vodit će Ministarstvo turizma i sporta i Ministarstvo gospodarstva, dodao je Plenković, koji se nada da će u što kraćem roku velik broj tih kućica biti dopremljen u Sisačko-moslavačku županiju.

- Na današnjem smo sastanku razgovarali o dodatnim kućicama koje bi se mogle dati na raspolaganje za ovu svrhu. Naravno da bi njih država nabavila kroz Ministarstvo turizma, Ministarstvo gospodarstva te robne zalihe i u što skorijem roku ih transferirala na područje Sisačko-moslavačke županije kako bismo osigurali privremeni smještaj brojnim našim ljudima koji su unesrećeni nakon potresa, poručio je nakon sastanka premijer Andrej Plenković.

- Dosad doniranih 125 kućica površine su između 24 i 32 metra kvadratna opremljene su sanitarnim čvorom i kuhinjom, a velika većina je došla i s posteljinom, ručnicima i priborom za jelo, rekao je direktor Hrvatske udruge turizma (HUT) Veljko Ostojić.

Najavio je da će se tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana provesti revizija svega s čime se trenutno raspolaže, a tijekom vikenda će biti dostavljena precizna lista onog što se smatra prigodnim i pogodnim za pomoć.

- Naravno, u cijelosti vodeći računa o nesreći koja je zadesila ljude na području Siska, Petrinje i Gline, istaknuo je direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac današnji sastanak je ocijenila vrlo dobrim, a rekla je da je na njemu razmatrano što još dodatno hotelske kuće mogu staviti na raspolaganje kako bi se što prije moglo početi s organizacijom i dovozom mobilnih kućica u Sisačko-moslavačku županiju.

Sastanku u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) nazočili su i ministar financija Zdravko Marić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat te predstavnici više turističkih tvrtki.
Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!