16:32 / 17.09.2018.

Autor: M.Š./P.F./HRT

Uskoro iz dvorca u Pribislavcu u novu školu

-

-

Foto: - / -

Za godinu dana tristotinjak učenika i njihovih učitelja napustit će dvorac iz 19. stoljeća u kojemu je od 1952. godine smještena pribislavečka osnovna škola.
U Pribislavcu je potpisan ugovor o završnim radovima na gradnji i opremanju nove zgrade Osnovne škole Vladimir Nazor. Posao vrijedan 19,3 milijuna kuna pripao je domaćim građevinarima, a rok za završetak radova je početak nove školske godine.

Za godinu dana tristotinjak učenika i njihovih učitelja napustit će dvorac iz 19. stoljeća u kojemu je od 1952. godine smještena pribislavečka osnovna škola. U dvadeset razrednih odjeljenja školu u starom dvorcu pohađa 280 učenika.

Nova škola omogućit će nove sadržaje - jedna smjena, produženi boravak te sadržaji kabinetskog tipa nastave.

Ovo je povijesni događaj za Pribislavec i njegove 3200 stanovnika, istaknula je općinska načelnica Višnja Ivačić.

Prekrasno zdanje dvorca Feštetić nakon što se otvori nova škola moglo bi doživjeti revitalizaciju i biti turistička i reprezentativna točka kulturnih potencijala ovog kraja.

A potencijala ima pribislavečka škola u kojoj je 60% učenika romske nacionalne manjine. U travnju je u Bruxellesu nagrađena titulom eTwinning škole odnosno škole koja se ističe kvalitetom integracije informacijsko-komunikacijskih tehnologija i međunarodne suradnje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!