11:57 / 20.04.2019.

Autor: HRT

Uskrsna čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora G. Jandrokovića

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Jandroković je podsjetio da je Uskrs temelj kršćanske vjere koji unosi u živote vjernika božansko svjetlo svjetlo istine i dobra koje pobjeđuje tamu smrti.
Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković poslao je uskrsnu čestitku u kojoj je zaželio da nas ovo uskrsno vrijeme potiče na zajedništvo i svakodnevnu brigu o slabijim i potrebitim osobama u našoj bližoj i široj zajednici kako bismo u duhu solidarnosti i pravednosti dalje razvijali našu domovinu.

-
Svim Hrvaticama i Hrvatima, svim hrvatskim građankama i građanima u domovini i inozemstvu te svim vjernicima koji vjeruju u Kristovo uskrsnuće želim radostan Uskrs, poručio je Jandroković, koji je podsjetio da je Uskrs temelj kršćanske vjere koji unosi u živote vjernika božansko svjetlo svjetlo istine i dobra koje pobjeđuje tamu smrti.

- Svjetlo Kristova uskrsnuća stoga nam daje novu nadu i snagu te potvrđuje smisao našeg postojanja. I zato neka nam svjetlo današnjeg Uskrsa bude trajni svjedok na našem životnom putu na kojem ćemo se iskreno i ponizno obraćati dobru i ljubavi promičući ih na svim područjima našeg života i djelovanja. A posebno neka nas ovo uskrsno vrijeme potiče na zajedništvo i svakodnevnu brigu o svim slabijim i potrebitim osobama u našoj bližoj i široj zajednici kako bismo u duhu solidarnosti i pravednosti dalje razvijali našu domovinu. Jer samo tako ćemo pronaći pravdu, razvitak, istinsku slobodu, mir i sreću, stoji u uskrsnoj čestitki predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića.

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić poslao je uskrsne čestitke predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović, predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću u kojima je istaknuo da nas Uskrsli poziva i potiče promicati dobrotu, razumijevanje i solidarnost među ljudima i narodima te ne umarati se to činiti unatoč kušnjama i brojnim zaprekama.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!