Uskršnji paketići za male Ukrajince

19.04.2022.

11:37

Autor: Sara Badžek/HRT/I.B

Paketići za djecu

Paketići za djecu

Foto: HTV / HRT

Od početka humanitarne krize zbog rata u Ukrajini volonteri Crvenog križa svakodnevno prikupljaju i pripremaju humanitarne pakete za raseljene Ukrajince. Hvale vrijedna akcija odvija se upravo i ovih dana. Prikupljaju se mali, slatki paketići za najmlađe Ukrajince.

- Prikupili smo poklon pakete za djecu koja dolaze s područja Ukrajine, a smješteni su na području Varaždina i okolice. Radi se o prigodnim poklonima koje smo već podijelili i dijelimo povodom uskršnjih blagdana. U paketićima se nalaze igračke, kozmetika, slatkiši. Reakcije su lijepe. Podijelili smo već 30 paketa prošlog četvrtka za djecu koja su smještena u kolektivnom smještaju hotela Turist, a sad smo pripremili i 31 paketić za djecu u privatnom smještaju na području Varaždina i okolice, istaknula je Sandra Mintas iz varaždinskog Crvenog križa.

Zahvalila se svim donatorima od srca. 

- Primili smo jako puno donacija: oko tonu higijenskih potrepština, i dvije tone hrane. I dalje je apel u tijeku, svakog utorka možete donijeti namirnice od 12 do 17 sati u naše skladište u Fabijanskoj bb, kazala je.

Zahvalila se volonterima i pozvala osobe koje govore ukrajinski jezik ako mogu doći i pomoći u komunikaciji. 

- Intenzitet dolazaka se smanjio s obzirom na to da su popunjeni kapaciteti, rekla je.

Podsetimo, u subotu će se na varaždinskoj gradskoj tržnici održati humanitarna akcija. OPG-ovi doniraju namirnice, a sva prikupljena sredstva donirat će se Ukrajincima na području Varaždina i okolice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!