18:37 / 12.05.2018.

Autor: M.K./D.P./HRT

Uspjeh nagodbe u Agrokoru ključan za ostanak ministrice Dalić?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Koalicijski partneri čekaju utorak kada bi ih izvanredni povjerenik za Agrokor trebao izvijestiti o postupku nagodbe.
Nakon što je tri dana medijski prostor "gorio" zbog afere "mailovi", danas zatišje. U SDP-u i Mostu ustraju na odgovornosti i odlasku ministrice Dalić i premijera Plenkovića, a iz HDZ-a, uoči nastavka razgovora s koalicijskim partnerima o toj temi u utorak, danas ni riječi.

Nakon što je, barem zasad, primirio situaciju i sačuvao poziciju svoje ministrice i potpredsjednice Vlade, premijer Plenković danas je viđen u opuštenom izdanju na Europskom trgu na još jednoj proslavi Dana Europe. O aferi s mailovima nije želio. "Nećemo, danas se šetamo s malim, morate me malo pustiti da se i ja odmorim. Jel' to pošteno?!", kazao je.

Koalicijski partneri čekaju utorak kada bi ih izvanredni povjerenik za Agrokor trebao izvijestiti o postupku nagodbe. O tome dosta ovisi, pa i buduća pozicija Martine Dalić. Za HNS nagodba je prioritet, pa ponavljaju da Hrvatskoj ne treba politička nestabilnost. 

No, opterećenje više nije samo Martina Dalić, tvrde u Mostu. Odgovoran je i premijer, pa tako i cijela Vlada. Mostov politički tajnik očekivao je da će potpredsjednica Vlade s funkcije otići već jučer. 

A činjenično je stanje da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo slučaj Dalić. Sve istražuje i DORH. U Saboru vrlo tanka većina, a na dnevnom redu čak dvije oporbene inicijative. Prevedeno - cjelodnevna rasprava o Agrokoru i ministrici Dalić i to već sljedeći tjedan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!