Uspješna intervencija vatrogasaca i jučer u Sisku

24.01.2021.

14:10

Autor: HRT

Uspješna intervencija vatrogasaca

Uspješna intervencija vatrogasaca

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Sisački vatrogasci uspješno su, nakon što je oštećena u potresu, skinuli križ s crkve Sv. Mihaela u Prelošćici, a riječ je o tehnički zahtjevnijoj intervenciji, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.


Na tehničkoj intervenciji u subotu sudjelovali su vatrogasci sisačke Javne vatrogasne postrojbe, stoji u priopćenju.

Na ispomoći Sisačko-moslavačkoj županiji u subotu su bili angažirani vatrogasci pet županijskih vatrogasnih zajednica te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik. Ukupno su bila angažirana 94 vatrogasca s 33 vatrogasna vozila, a evidentirane su 64 vatrogasne intervencije. 


Na području Vatrogasne operativne zone Glina angažirano je 26 vatrogasaca s 12 vozila s područja VZŽ-a Krapinsko-zagorske i Karlovačke, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik te domicilne snage DVD-a. Zabilježeno je 13 intervencija.


U Sisku je bilo angažirano 35 vatrogasaca s devet vatrogasnih vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Sisak, koji su imali osam intervencija.


Na području Vatrogasne operativne zone Petrinja angažirana su 33 vatrogasca s 12 vozila s područja VZŽ-a Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja. Zabilježene su 43 intervencije.


Prema trenutačno obrađenim podacima, od 28. prosinca 2020. do subote 23. siječnja 2021. na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, sudjelovalo je 9886 vatrogasca s 2585 vatrogasnih vozila, a odrađene su 11.333 intervencije. Vatrogasci JVP-a Grada Zagreba i DVD-a s područja Zagreba 23. siječnja imali su 44 tehničke intervencije uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crjepova, zidova i fasada te izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca.


Na navedenim intervencijama sudjelovala su ukupno 264 vatrogasca sa 117 vatrogasnih vozila, a saniranje posljedica ovog potresa vatrogasne snage Grada Zagreba nastavljaju do daljnjeg.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!