Odsukan brod na Savi u Zagrebu; Tomašević: Spriječena velika šteta

17.07.2021.

10:34

Autor: M.Š./Hina/HRT

Povlačenje broda nasukanog na slapovima Save

Povlačenje broda nasukanog na slapovima Save

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

Brod koji se jučer u blizini Mosta mladosti odvezao i otplovio nizvodno, uspješno je odsukan te je vezan za obalu, izvijestilo je u subotu Ravnateljstvo civilne zaštite.

- Brod se zaustavio poprečno na prvom slapu, kod toplane, a s obzirom na mogući porast vodostaja rijeke Save postojala je opasnost da ga prebaci preko slapova i usmjeri prema Željezničkom mostu kod Jakuševca, navodi se u objavi.

Akcija odsukavanja počela je desetak minuta nakon ponoći uz pomoć kopnenog vojnog vozila, nakon čega je brod uspješno odsukan te je usmjeren paralelno s obalom rijeke Save gdje je vezan za obalu.

- U akciji su sudjelovale postrojbe Hrvatske vojske, djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zagreb i policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, stoji u objavi.

Oglasio se i gradonačelnik Tomislav Tomašević na Facebooku te, među ostalim, istaknuo da je spriječena velika šteta koju je brod mogao napraviti na savskim mostovima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!