10:02 / 04.08.2020.

Autor: I.D./HINA

Uspješno završena potraga kod Drniša

Foto: ilustracija/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: ilustracija/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Pronađena je mlađa ženska osoba koja je nestala iz sela Parčić pored Drniša.
Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) pronašla je mlađu žensku osobu koja se u blizini Drniša udaljila iz kuće oko 2 sata ujutro.

Jučer oko 7,00 satu ujutro, na dežurni telefon stanice Šibenik, došao je poziv za pomoć u potrazi. Nestala je mlađa ženska osoba iz Splita koja već mjesec dana boravi kod svoje obitelji u selu Parčić pokraj Drniša.Radilo se o osobi koja ima psihički poremečaj. Obzirom na zabrinutost obitelji koja je našla oproštajno pismo, odmah izlazimo na teren i pretražuje se okolno područje kuće.

Istovremeno se priprema i opsežnija potraga sa više ljudi i susjednih ispostava, kao i lociranje mobitela. U razgovoru sa obitelji saznajemo da je osoba ponjela i punjač mobitela, pa brzo isključujemo gori scenarij, međutim osoba se ne javlja na pozive. Centar 112 je lociranje mobitela napravio u više vremenskih razlika po čemu smo zaključili da je osoba u pokretu, što se pokazalo točnim.

Osoba je pronađena na željezničkom kolodvoru u Kninu, kamo je stigla pješice što bi značilo da je hodala oko 20-tak km. Ovim se pokazala izuzetno dobra suradnja između centra 112  i interventnih službi na terenu, objavila je HGSS stanica Šibenik na svojim internetskim stranicama.

To je peta potraga HGSS-a Šibenik u posljednjih sedam dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!