09:58 / 11.01.2018.

Autor: HRT

Uspoređuje se DNK ljudskih ostataka pronađenih kod Tounja

Ilustracija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Kostur je pronađen u Tržiću Tounjskom koji je kilometar i pol udaljen od Tržića Primišljanskog gdje se ljeti tradicionalno održava festival Momento Demento.
Karlovačka policija potvrdila je da su kosti koje su u nedjelju pronašli lovci u Tržiću Tounjskom ljudske, no još je prerano reći jesu li pronađeni ostaci tijela mlade Francuskinje nestale na ljeto 2014. jer to tek treba utvrditi Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu. HGSS tvrdi da je taj prostor do nedavno bio na kartama minski sumnjivog prostora.

Zamjenik načelnika karlovačke Policijske uprave Darko Bratić rekao je da su tvrdnje kako je pronađeno tjelo mlade Francuskinje Anne-Cecile Pinel nestale u tom kraju 2014. "za sada samo pretpostavke".

"Utvrđujemo identitet preminule osobe. Vidjet ćemo jesu li ove pretpostavke ispravne jer tek treba izvršiti usporedbu analize uzorka DNK uzetog s kostura s uzorcima DNK iz naše zbirke DNK. Za sada ne znamo o kome je riječ", rekao je Bratić. Kazao je da je obdukcija ljudskih ostataka na Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu obavljena te da se čeka analiza DNK.

Predsjednik Lovačkog saveza Karlovačke županije Vinko Pavlić rekao je Hini da je skupina od sedam lovaca predvođena Krešom Otićem, predsjednikom Lovačkog društva Srnjak iz Tounja, pronašla ljudske kosti i o tome su obavijestili policiju. Kako je sve preuzela ogulinska policija oni dalje ništa ne znaju niti je zgodno da govore. Tijelo je, kažu, pronađeno usred napuštenog sela uz jedan put.

Kostur je pronađen u Tržiću Tounjskom koji je kilometar i pol udaljen od Tržića Primišljanskog gdje se ljeti tradicionalno održava festival psihodelične glazbe Momento Demento, a na kojem je 2014. bila Francuskinja Anne-Cecile Pinel, kojoj se tada u dobi od 23 godine gubi svaki trag. Ni višekratne potrage velikog broja ljudi, policije, HGSS-a, ronilaca, lovaca pa i roditelja i prijatelja nestale djevojke nisu urodile pronalaskom.

Pročelnik HGSS-ove Komisije za tehnike spašavanja i školovanje kadrova Dubravko Butala rekao je da su pretraživanja zaista bila sveobuhvatna, ali da je prostor na kojem je ovo tijelo pronađeno na kartama HGSS-a tada bio obilježen kao minski sumnjiv prostor, što potvrđuju dokumenti i karte Hrvatskog centra za razminiranje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!