21:49 / 07.06.2021.

Autor: P.F./HRT

Usred vježbe na Dinari HGSS imao stvarno spašavanje

Spašavanje unesrećenog

Spašavanje unesrećenog

Foto: Nesreća planinara na Dinari / HGSS

 Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) održala je proteklog vikenda jednu od masovnijih državnih stijenskih vježbi na Dinari u kojoj je sudjelovalo više od 70 spašavatelja iz svih stanica HGSS-a.

Dinara je oduvijek, a posebice nakon proglašenja Parkom prirode jedno od omiljenijih planinarskih odredišta a kako bi spašavatelji što spremnije dočekali ljetnu sezonu komisija za tehniku spašavanja i školovanje kadrova organizirala je državnu stijensku vježbu na dinarskoj ferati, priopćili su iz HGSS-a.

Osim provjere znanja i postupaka spašavanja opremljene su i dionice uz feratu na Dinari te doneseni planovi za moguće akcije spašavanja.

Baš u vrijeme vježbe Stanica Split dobila je dojavu o nesreći planinara na Dinari te se grupa spašavatelja koja je izvodila vježbu na grebenu Ošjak uspela kroz stijenu, stigla na mjesto nesreće i prenijela unesrećenog planinara do helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji je pozvan i koji je zatim prevezen do helidroma Firule gdje ga je preuzela ekipa hitne medicinske službe.

Vježba HGSS-a potom je nastavljena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!