16:12 / 08.11.2019.

Autor: HRT

Ustavni sud: 70.000 kn za neučinkovitu istragu zločina

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ustavni sud je članovima obitelji Bogdana Mudrinića dosudio zadovoljštinu u ukupno iznosu od 70.000 kuna iz proračuna RH.
Zbog neprovođenja učinkovite istrage smrti Bogana Mudrinića u proceduralnom aspektu, Ustavni sud je članovima njegove obitelji dosudio zadovoljštinu u ukupno iznosu od 70.000 kuna iz proračuna Republike Hrvatske. Novac mora biti isplaćen u roku od tri mjeseca od dana podnošenja zahtjeva za isplatu podnositelja ustavne tužbe Ministarstvu pravosuđa.

Ljubica, Goran i Zoran Mudrinić ustavnu tužbu su podnijeli preko odvjetničkog ureda iz Garešnice 19. studenog 2018., a zbog nepostupanja Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru, a u povodu kaznene prijave koju su podnijeli 7. travnja 2010. protiv "nepoznatog počinitelja" zbog ratnog zločina nad Bogdanom Mudrinićem koji je smrtno stradao između 11. i 13. prosinca 1991.

Više u odluci Ustavnog suda:

Odluka Ustavnog suda

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!