20:20 / 17.04.2021.

Autor: Sara Badžek/Dnevnik/B.A./HRT

Utrka za čelnog čovjeka Varaždinske županije: tko su Čačićevi izazivači?

Samo će jedan zasjesti u ovu palaču

Samo će jedan zasjesti u ovu palaču

Foto: Dnevnik / HRT

U utrku za čelnog čovjeka Varaždinske županije za sada ide sedmero kandidata. Pogledajmo tko su izazivači Radimira Čačića koji želi još jedan četverogodišnji mandat župana.

Čačić pred HRT-ove kamere ovaj put nije želio. Kaže - o njemu dovoljno govore djela u aktualnom mandatu, u kojem su reformisti u koaliciji s HDZ-om. HDZ-ov kandidat Anđelko Stričak to vidi kao dobru podlogu za nastavak rada u svom mandatu. Obećava i nova ulaganja u županiju koju poznaje, kaže, do srži. 


- Nema tog brega, ceste koju nisam prošao kod upoznavanja naše županije. I s ljudima, a i njihovim potrebama sam upoznat. Smatram da je to dobar temelj za nastavak projekata koje sad provodimo, kaže Stričak. 


Relativno nepoznat javnosti, kandidat Centra Dario Carev alternativa je prekaljenim političarima. 


- Smatram da moja kandidatura pruža alternativu potrošenim politikama koje su desetljećima upravljale sudbinama građana vodeći se pri tome jedino vlastitim interesima. Takve politike treba poslati u povijest, a političare u mirovinu, poručuje Carev. 


Među sedam kandidata jedna je žena. SDP-ova Barbara Antolić Vupora kaže - zna se boriti i vraćati udarce. Energiju usmjerava na ljude. 


- Nije dovoljno imati dobre zgrade, nego zadovoljne ljude unutar zgrada. Novac treba usmjeriti na krizne situacije. Nije moguće imati dobar sustav a da čovjek unutar sustava nije zadovoljan. I to je moj prioritet, poručuje Antolić Vupora. 

Zdravstvo, socijala, obrazovanje - glavne su točke programa kandidata HNS-a Krunoslava Lukačića


- Tu mislim na poboljšanje uvjeta korisnicima, ali i onim zaposlenima, jer posljednja godina dana pokazala nam je da nisu bitni samo zidovi, dvorci, fasade, ističe Lukačić. 


Ulaganje samo u zgrade nije jedino što kandidati zamjeraju sadašnjem županu. Inženjer prometa Darko Novoselec, kandidat Domovinskog pokreta, na predstavljanju otvara drugu frontu. 


- Jučer sam htio brzom cestom za Krapinu i brzom prugom za Varaždin - niti pruge niti ceste, a već dva mandata na tome naši političari dobivaju izbore, kaže Novoselec. 


Mostov kandidat Denis Mladenović na gradskoj je razini presjedao nekoliko puta - u županiju ide - preko Mosta. 


- Za mene osobno ne postoje politički nazori, postoji samo dobro za građane, ostalo zaboravite, poručuje Mladenović. 


Biračima poruka - izađite na izbore. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!