12:43 / 22.09.2021.

Autor: HRT/J.L.

Utvrđen identitet žene pronađene na Krku

Utvrđen identitet žene

Utvrđen identitet žene

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Utvrđen je identitet žene pronađene 12. rujna na otoku Krku, priopćila je policija. Riječ je o 57-godišnjoj slovačkoj državljanki, koja je identificirana zahvaljujući međunarodnoj policijskoj suradnji. Policija u priopćenju zahvaljuje i građanima iz zemlje i inozemstva koji su željeli pomoći policiji u utvrđivanju identiteta pronađene žene.

Policija je javno objavila fotografije pronađene žene sa zamolbom za pomoć u utvrđivanju identiteta jer pronađena žena nije mogla dati podatke o sebi, a mjere i radnje policije poduzete od njezina pronalaska nisu dovele do saznanja o kojoj je osobi riječ. Spomenuta žena pri pronalasku imala je ozljede za koje je utvrđeno da nisu nastale kao posljedica kažnjive radnje. Ženi je pružena liječnička pomoć i smještena je u bolnicu.

Od objave fotografija policija je putem elektroničke pošte zaprimila više desetaka dojava građana iz zemlje i inozemstva, i iz zemalja Europske unije i iz drugih zemalja, koji su dostavom fotografija ili drugih informacija željeli pomoći policiji u utvrđivanju identiteta pronađene žene. Također, osim elektroničkom poštom, dojave su zaprimane i na druge načine te su ih policijski službenici detaljno provjeravali koristeći se metodama i tehnikama koje im stoje na raspolaganju.

Primjerice, tako su neke od dojava zaprimljene nekoliko dana nakon objave fotografija dovele do pronalaska ruksaka, iako stvari pronađene u njemu nisu pomogle u saznanju o identitetu pronađene žene.

Isto tako, provjere u bazama otisaka prstiju hrvatske policije nisu dovele do utvrđivanja identiteta te je o pronađenoj ženi obaviješten Interpol i zatražena je pomoć stranih policija.

Nadalje, prvu od nekoliko dojava koje su dovele do utvrđivanja identiteta pronađene žene, policija je zaprimila 20. rujna, u večernjim satima. Budući da je iz dostavljenog proizlazilo da bi pronađena ženska osoba mogla biti državljanka Slovačke, putem međunarodne policijske suradnje zatražena je pomoć slovačke policije. Zahvaljujući dobroj suradnji te cijeneći da se radi o žurnosti, vrlo brzo zaprimljen je odgovor slovačke policije, kojim je potvrđeno da je žena putem fotografije prepoznata kao slovačka državljanka, starosti 57 godina.

Ovim putem policija zahvaljuje na pomoći i suradnji građanima, iz zemlje i inozemstva, domaćim i stranim medijima, kao i kolegama iz Slovačke, koji su pridonijeli utvrđivanju identiteta pronađene žene.

Prema dosad utvrđenom slovačka državljanka boravila je na području Hrvatske kao turistica, a policija će i dalje nastaviti s utvrđivanjem okolnosti koje su prethodile njezinu dolasku i pronalasku na otoku Krku, na nepristupačnom terenu Dobrinjštine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!