Utvrđena završna lista kandidata za Povjerenstvo za sukob interesa

02.02.2023.

09:52

Autor: Hina/HRT

Lista je utvrđena jednoglasno

Lista je utvrđena jednoglasno

Foto: Jurica Galoić / PIXSELL

Saborski Odbor za izbor i imenovanja jednoglasno je u četvrtak utvrdio završnu listu od četiri kandidatkinje za predsjednicu i 11 kandidata za članove Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koju šalje Saboru na glasovanje.

Javni poziv za izbor predsjednika i četiri člana toga tijela, koji se biraju na pet godina, raspisan je 2. rujna 2022., nakon čega je Odbor utvrdio listu kandidata koji udovoljavaju tražene uvjete i proveo razgovore s kandidatima.


Temeljem provedenog postupka Odbor je odlučio listu svih kandidata koji su ispunili uvjete poslati na glasovanje u Sabor, a koje je tajno.


Za predsjednicu Povjerenstava predložene su četiri kandidatkinje: Nataša Novaković, sadašnja predsjednica Povjerenstva, Aleksandra Jozić-Ileković, Nike Nodilo-Lakoš i Ines Pavlačić.


Jozić-Ileković, Pavlačić i Nodilo-Lakoš također su kandidatkinje za članice Povjerenstva.


Uz njih, za članove Povjerenstva se predlažu se i: Tatjana Gojak, Željko Humek, Dražen Jović, Igor Lukač, Nikša Marušić, Ana Poljak, Tomislav Šunjić i Doris Ušalj.


Životopisi kandidata bit će objavljeni na mrežnim stranicama Hrvatskog sabora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!