13:17 / 23.06.2019.

Autor: Iva Magušić/HRT

Utvrđuje se šteta od jučerašnjih nevremena

-

-

Foto: - / -

Od srijede je na snazi i umjerena vjerojatnost za toplinski val koji može djelovati na zdravlje.
Utvrđuje se šteta nakon olujnog nevremena koje je jučer poslijepodne zahvatilo neke dijelove zemlje. U Zagorju je padala tuča, a na širem zagrebačkom području vatrogasci su imali pune ruke posla. Jedna je osoba zbog požara na krovu ozlijeđena. Nevrijeme je probleme stvaralo i u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Vatrogasci su u Zagorju imali 15-ak intervencija - uklanjala su se stabla, ispirale ceste. Grmljavina je bila toliko jaka da se u školskoj dvorani u Đurmancu dvaput oglasio protupožarni alarm. U nekim je krajevima padala i sitna tuča, ali nema dojava o šteti.

Nevrijeme praćeno obilnom kišom i vjetrom pogodilo je prijepodne i Brodsko posavsku županiju.  Najviše su stradala su mjesta u brdskim dijelovima općine Rešetari gdje je voda iz nabujalih kanala i potoka poplavila dvorišta i podrume. U mjestu Brđani voda je ušla i u jednu obiteljsku kuću. Poplavljeni su i vrtovi pa je načelnik općine Rešetari Zlatko Aga rekao da će zatražiti proglašenje elemntarne nepogode.


Vjetar je u Sisku rušio stoljetne kestene i lipe, a posla su imali i zagrebački vatrogasci koji su imali na više od 30 intervencija. Jedna je osoba ozlijeđena u požaru na krovu izazvanom udarom munje.

Nestabilno će biti još danas, već od sutra temperatura će ponovno rasti. Petra Mikuš Jerković iz DHMZ-a najavljuje vrhunac sredinom tjedna, u srijedu i četvrtak, kada će temperature ponovno biti više od 30 stupnjeva. Od srijede je na snazi i umjerena vjerojatnost za toplinski val koji može djelovati na zdravlje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!